Jul i Danmark. Sketch www.youtube.com/watch?v=TkkJ72cWX8s

Hej alle sammen. Felix Chatsky og jeg, Sascha Nerozova, er på et hostel «Wonderful Copenhagen» i København.

Vi blev ledt hertil af Felix´ kærlighed til sin kone Katya. Deres stærke ægteskab og gensidige ømhed bekræfter rigtigheden af Newtons tredje lov: Legemer med modsatte ladninger tiltrækker hinanden.
Mit eget ægteskab har spillet fallit, fordi min tidligere mand og jeg var meget ens. Han arbejdede hårdt, spiste og sov. Sådan har mit liv også været. Helt i starten blev vi faktisk tiltrukket af hinanden lige netop på grund af vores fælles interesser. Men så trådt Newtons lov i kraft. Vores magneter var vendt mod hinanden med de samme poler. De mistede deres tiltrækningskraft, og vi faldt fra hinanden.
Katya og Felix er lige så forskellige, som Nord og Syd. Katya elsker shopping og slankekure. Chatsky elsker fed mad i store mængder, og han hader shopping.
På denne tid af året plejer Katya at tage til New York for at købe julegaverne. I år har hun fået nok af Trump. Derfor ville hun ikke til USA. London gad hun heller ikke. Luften der er mættet med negative følelser fra brexit.Paris stinker af Macrons overskidte underbukser.Katinka overvejede Stockholm. Den svenske krone er faldet meget. Men landet har en dårlig karma for øjeblikket på grund af regeringskrisen. Alt, hvad der bliver købt der, vil give  uheld, sagde hun.
Derfor har Katya valgt København til juleshopping. Fordi her bor de lykkeligste mennesker i verden. Desuden fører København an indenfor skandinavisk design, og her er mange Michelin-restauranter. Chatsky ville naturligvis følge sin kone. Jeg kan ikke arbejde uden Chatsky. Jeg er der, hvor Chatsky er. Her sidder vi to i det skønne danske kongerige.
I går var vi meget heldige med at spise middag på en populær restaurant i indre by. Vi kom med på et afbud. Ellers skal man reservere bord der et år i forvejen. Viking menuen var hundedyr og ens for alle gæster. Den stod på agerhøne-indvolde med dampet mos, som var samlet i nærheden af Kronborg Slot. Dertil økologisk lyng-sauce og en bolle lavet af knuste rejeskæl. Rejerne var fra Limfjorden, hvilket betyder «klæbrig kanal», forklarede tjeneren. Bollerne var smurt med snegleslim. Ad, jeg var ved at kaste op.
Jeg synes, at der er en meget aggressiv julestemning på vores hostel og i hele København. Byen er fuld af julepynt, julemusik og julemad. Det passer dårligt ind i den amerikanske videnskabsmand Phil Zuckermans studie. Ifølge ham er Danmark det mindst religiøse land i verden. Danskerne er simpelthen ligeglade med Gud. Hver femte her er ateist. I 2011 var andelen af ikke-troende 31 procent. I 2017 var tallet steget til 48 procent aktive ateister. Dertil kommer passive ateister.
I begyndelsen af december bliver alle danskere, troende som aktive og passive ateister, ramt af en kollektiv jule-psykose. Den når sit klimaks juleaften. Hele landets befolkning, med undtagelse af muslimerne, danser rundt om juletræet og synger salmer, der hylder den nyfødte Jesus Kristus.
Jesus Kristus kom til Danmark som flygtning fra et tredjeland. I sit hjemland blev han chikaneret og forfulgt. I modsætning til mange andre flygtninge, der ikke ønsker at integrere sig i det danske samfund, men nyder godt af det danske velfærdssystem, knokler baby Jesus hvert år røven ud af bukserne fra den 1. til den 25. december. Han ligger flittigt i krybben i butiksvinduerne og i private hjem. Lille Jesus er hovedpersonen i juleforestillingerne på landets skoler og børnehaver. Han tillader alle, der ønsker det, at spise dele af sin krop i form af oblater. I Danmark hedder disse jule-oblater æbleskiver.
I Biblens 6. kapitel lover Jesus den danske befolkning: «Den, der spiser mit kød og drikker mit blod, har evigt liv.» 
Danskerne er meget ærlige mennesker, og de forventer det samme af andre. Derfor følger de i december Jesus´ råd med deres iboende flid og integritet. De forvandler sig i december til nogle frygtelige kannibaler. Jesu-kød i form af æbleskiver spiser de i kolossale mængder og drikker gløgg — Jesu varme blod — til.
Da vi fortalte nogle tilfældige danske borgere, at vi er fra Rusland og har en videregående uddannelse, og at vi deler danske sociale og kulturelle værdier, blev vi spurgt, om vi vil søge job her i Danmark. Her i juletiden går der ekstra godt for den danske økonomi. Nye jobs drysser ned over DK som manna fra himlen, og ledigheden er nede under 4%. 
Min kære ven Chatsky blev straks tændt på ideen. Jeg formåede at skyde hans planer ned. Det er jo uvist, hvordan vil det gå med den danske økonomi efter den 25. december, hvor baby-Jesus forsvinder igen ud i det blå indtil næste december. Vi spurgte almindelige danskere på Københavns gader, hvad de tænker på, når de hører ordet Rusland.De fleste svarede:

  • Kalinka-malinka sangen
  • vodka
  • hvidvask

Danskerne er kede af, at værdien af aktierne i Danske Bank er styrtdykket — lige som Danske Banks troværdighed — efter at bankens afdeling i Estland har hvidvasket 150 milliarder dollar for virksomheder, der var forbundet med Rusland og det tidligere Sovjetunionen. Skandalen er så massiv og fylder så meget, at Dansk Sprognævn har kåret ordet ”hvidvask” som Årets Ord 2018.
Ét Rusland-relateret indslag til har forstyrret freden i den hyggelige danske jule-psykose. Den 6. december kl. 16:45 midt i den travle julehandel stormede to maskerede røvere ind i Illum og gav sig til at smadre montrer med eksklusive Rolex-ure. Røverne var bevæbnede med en pistol og en økse. De hoppede op på nogle cykler med deres bytte, men 7 minutter efter blev en af røverne tilbageholdt. Det viste sig at være en skaldet litauisk statsborger, der talte russisk. Rygterne siger, at manden ikke kan være en litauer. Han må være russer. Her i DK bor og arbejder der mange litauere. De foretrækker alle at tale litauisk. De kan kun finde på at tale russisk, når de bander. Hvilket er bevis på, at kvaliteten af russiske bandeord er uovertruffen både hvad angår styrke og virkning. Og på denne positive note vil jeg slutte.

 http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-12-07-russisktalende-mand-tilstar-rolex-roveri-i-illum

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s